Протокол засідання Комітету від 22.02.2012 р.

28 лютого 2012, 11:07

ПРОТОКОЛ № 66

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        22 лютого 2012 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Бондаренко О.Ф., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А., (відсутній - Гнаткевич Ю.В.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Голуб Олександр Володимирович – народний депутат України (відсутній);

Шевчук Оксана Василівна – заступник директора з наукової роботи Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України;

Бударін Максим Петрович – заступник директора Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України;

Зубко Любов Филимонівна – начальник відділу національних меншин України та української діаспори Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України;

Кресіна Ірина Олексіївна – завідувач відділу правових проблем політології Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України;

Панчук Май Іванович – завідувач відділу національних меншин, професор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України;

Позняк Олексій Володимирович – завідувач відділу міграційних досліджень Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України;

 

-              на розгляд другого питання:

Войтович Віктор Васильович – заступник директора Департаменту зв’язків з закордонним українством Міністерства закордонних справ України;

 

-              на розгляд третього питання:

Колесніченко Вадим Васильович – народний депутат України (відсутній);

Бортнік Руслан Олегович – радник народного депутата України Колесніченка В.В., голова ВГО «Правозахисна організація «Спільна мета».

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Постанови Верховної Ради України «Про русинів в Україні», реєстр. № 7242 від 12.10.2010 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.

2.       Проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи».

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо експертизи проектів нормативно-правових актів з метою недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини і громадянина), реєстр. № 9787 від 03.02.2012 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

4.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект  Постанови Верховної Ради України «Про русинів в Україні», реєстр. № 7242 від 12.10.2010 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови Верховної Ради України «Про русинів в Україні», реєстр. № 7242 від 12.10.2010 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В., відхилити.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном, Гнеткевича Юрія Васильовича.

Результати голосування:

«за» - 6.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи».

УХВАЛИЛИ:

1.       Проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політики України: здобутки та перспективи» прийняти за основу.

2.       Проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи» направити для внесення пропозицій до: Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства культури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Центральної виборчої комісії.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо експертизи проектів нормативно-правових актів з метою недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини і громадянина), реєстр. № 9787 від 03.02.2012 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо експертизи проектів нормативно-правових актів з метою недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини і громадянина), реєстр. № 9787 від 03.02.2012 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В., прийняти за основу.

2.       Висновок з цього питання надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.