28-29 листопада 2019 року народні депутати України - члени Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а саме: заступник голови Комітету Горбенко Руслан, Секретар Комітету Умєров Рустем,  Костянтин Касай, Кузнєцов Олексій, Тарасенко Тарас здійснили робочу поїздку до  м. Полтава.

В рамках візиту провели зустріч з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим з приводу ситуації в області та нагальних проблем, які потребують вирішення, в тому числі за результатами відвідання народними депутатами установ на території Полтавської області.

У переліку повноважень Комітету є  контроль за додержанням  прав свобод людини і громадянина, тому народні депутати,  разом з представниками Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, а саме:  представника Уповноваженого з дотримання прав людини в мiсцях несвободи та процесуальних прав - Пельованим В’ячеславом, головними спеціалістами  Батуринською Валерiєю, Сергієнко Іриною відвідали  заклади виконання покарань Міністерства юстиції України, Ізолятор тимчасового тримання Міністерства внутрішніх справ України та установи Міністерства соціальної політики та Міністерства охорони здоров’я України.

Разом з представниками Офісу Уповноваженого,  члени Комітету відвідали Полтавську виправну колонію № 64 (промвузол Затурино), де було проведено перевірку дотримання адміністрацією колонії вимог законодавства по утриманню осіб, які засуджені вперше за скоєння тяжких злочинів. Було оглянуто житлову, виробничу та господарчу зони, в яких відбувається ресоціалізація засуджених.

Перевірили  Полтавське  СІЗО № 23, в якому нині перебуває 16 осіб засуджених до довічного ув’язнення. Згодом,  сюди планують перевести ще 71 особу із закладів позбавлення волі, що знаходяться в інших українських містах. Наразі в установі  перебуває понад 500 ув’язнених, з них 40 жінок. В цьому ж приміщенні перебувають неповнолітні та відбувають покарання жінки з малолітніми дітьми.  В одному з корпусів установи зараз проводиться ремонт камер для довічно засуджених  та проводиться відновлення каплички на території СІЗО.

Відвідали  також Горбанівський  геріатричний  пансіонат для ветеранів війни та праці та Полтавську обласну клінічну психіатричну лікарню ім. О.Ф. Мальцева. Предметом уваги були умови, в яких знаходяться пацієнти та якість надання медичних послуг.

Підсумки робочої поїздки підвели разом з головою  Полтавської ОДА Синєгубовим Олегом Васильовичем, обговорили  основні проблемні питання та намітили шляхи вирішення.

За результатами поїздки будуть направлені депутатські звернення до міністерств та відомств.

Депутати висловлюють подяку Омбудсману Людмилі Денісовій та сподіваються на те, що такі  поїздки стануть у цьому скликанні для Комітету традицією.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

16 квітня 2024 14:20
11 квітня 2024 10:33
10 квітня 2024 12:18
09 квітня 2024 14:53
02 квітня 2024 13:47
12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31