Сьогодні відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Члени Комітету рекомендували ВРУ прийняти у другому читанні і в цілому Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України), реєстр. № 3433, в редакції, запропонованій Комітетом.

Члени Комітету рекомендували ВРУ прийняти у першому читанні та за основу Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства, реєстр. № 9123, внесений народними депутатами України Суловою І.М., Помазановим А.В., Фельдманом О.Б., Кодолою О.М, Логвинським Г.В., Джемілєвим М., Наємом М.-М., Заліщук С.П., Лєщенком С.А., Алєксєєвим С.О., Писаренком В.В. (разом 11 підписів).

Члени Комітету рекомендували ВРУ повернути на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" (щодо реабілітації дітей жертв політичних репресій), реєстр. № 4979, внесений народним депутатом України Мусієм О.С. та іншими народними депутатами (разом 41 підпис).

Члени Комітету рекомендували ВРУ підтримати Проект Постанови ВРУ “Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Національної поліції України, інших правоохоронних органів, органів судової влади і органів місцевого самоврядування щодо посилення боротьби з проявами ксенофобії, антисемітизму, запобігання злочинам на ґрунті ненависті та захисту прав громадян єврейського походження, єврейської громади, внесену народним депутатом України Логвинським Г.В. 

Члени Комітету підтримали та рекомендували ВРУ ухвалити рекомендації парламентських слухань на тему: «Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп», які відбулися 10 жовтня 2018 року, та рекомендації слухань у Комітеті на тему: «Удосконалення державної політики у сфері застосування санкцій до осіб, причетних до незаконних політично мотивованих переслідувань громадян України на тимчасово окупованих територіях та в Російській Федерації», які відбулися 21 листопада  2018 року.

Було заслухано інформацію Міністерства юстиції про стан підготовки та внесення змін до нормативно-правових актів з питань удосконалення Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини.

Йшлося про хід підготовки до публічних слухань у Комітеті з питання: «Презентація та обговорення проекту концепції «Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр», які відбудуться 12 грудня 2018 року.

Члени Комітету підтримали внесення на розгляд ВРУ Постанови про проведення парламентських слухань у квітні 2019 року на тему «Стан забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб».

Окрім того, було розглянуто та підтримано звернення редакції газети Верховної Ради України «Голос України» щодо відновлення видання (як додатків газети) часописів мовами національних меншин.


На засіданні Комітету  6 грудня були присутні наступні народні депутати-члени Комітету:

 

Заступник Голови Комітету Георгій Логвинський

Член Комітету Василь Брензович

Член Комітету Мустафа Джемілєв

Член Комітету Ірина Суслова

Член Комітету Рефат Чубаров



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31
19 лютого 2024 14:59
15 лютого 2024 17:17
14 лютого 2024 10:43
13 лютого 2024 11:00
09 лютого 2024 14:34