Сьогодні відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.


Члени Комітету рекомендували відправити на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" (щодо розгляду телефонних та електронних звернень), реєстр. № 7201, внесений Кабінетом Міністрів України, та Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" (щодо особистого розгляду звернень певної категорії громадян), реєстр. № 7214, внесений Кабінетом Міністрів України.


Члени Комітету за результатами детального обговорення рекомендували профільному Комітету з питань Регламенту та організації роботи ВРУ рекомендувати парламенту прийняти у першому читанні та за основу Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків), реєстр. № 7283, внесений народними депутатами України Войцеховською С.М., Іоновою М.М., Кондратюк О.К., Бабак А.В., Луценко І.С., Геращенко І.В., з урахуванням висловлених зауважень при доопрацюванні


Було представлено звіт Громадської платформи моніторингу імплементації  Національної стратегії у сфері прав людини. Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко подякував Комітету за створення робочої групи з питань контролю за станом виконання Національної стратегії у сфері прав людини та повідомив, що виконано лише 24% запланованих дій, а 40% - не виконані повністю. Невиконані пункти стосуються зокрема одних з найбільш вразливих категорій громадян - вимушених переселенців та громадян України, які залишилися на тимчасово окупованій території Донбасу. 

 

Було вирішено провести найближчим часом комітетські слухання щодо стану імплементації  Національної стратегії у сфері прав людини та аналізу її виконання.


За ІНІЦІАТИВОЮ Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розглядалося питання про внесення змін до податкового законодавства в частині скасування дискримінаційного підходу до оподаткування фізичних осіб-підприємців, місцезнаходження або місце проживання яких це тимчасово окупована територія та/або територія населених пунктів, що розташовані на лінії розмежування. Було вирішено звернутися з цього приводу до профільного Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

 

Було розглянуто пропозиції Комітету до проекту порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (6 лютого – 20 липня 2018 року).

 

Було вирішено провести  парламентські слухання на тему: «Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп» (у вересні-жовтні 2018 р.).

 

Було розглянуто звернення Міжпарламентського союзу (МПС) щодо участі делегації Верховної Ради України  у Парламентських слуханнях в ООН  з питань міграції (м. Нью-Йорк, 22-23 лютого 2018 р.).

 

Члени Комітету обговорили питання, пов'язані з приведенням у відповідність до Закону України «Про освіту) підзаконних нормативно правових актів, що регулюють питання військової освіти дівчат.

 

На засіданні Комітету  17 січня були присутні наступні народні депутати-члени Комітету:

Голова Комітету Григорій Немиря

Перший заступник голови Комітету Валерій Пацкан

Заступник Голови Комітету Георгій Логвинський

Член Комітету Василь Брензович

Член Комітету Ірина Суслова

Член Комітету Рефат Чубаров

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31
19 лютого 2024 14:59
15 лютого 2024 17:17
14 лютого 2024 10:43
13 лютого 2024 11:00
09 лютого 2024 14:34