Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин 22 березня 2017 року проводить комітетські слухання на тему: «Стан реалізації Національної стратегії у сфері прав людини щодо забезпечення та захисту прав корінних народів і національних меншин України та законодавчі ініціативи щодо створення ефективних механізмів такого захисту».

 

Метою комітетських слухань є:

обговорення ходу реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, зокрема пунктів 112-116 Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини до 2020 року;

заслуховування інформації представників Кабінету Міністрів України, відповідальних міністерств та відомств  щодо стану реалізації Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні» (відповідно до п. 3 Постанови Верховної Ради України № 824-VIII від 25.11.2015);

експертний аналіз і громадське обговорення нових законодавчих ініціатив щодо забезпечення ефективного захисту прав корінних народів і національних меншин.

 

До участі у заході запрошуються народні депутати України, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, наукового середовища, громадських та міжнародних організацій.

 

         Захід відбудеться  22 березня 2017 року за адресою: місто Київ, вул. Грушевського 18/2, кімн. № 12.

 

Початок о 14:30.  Реєстрація учасників з 14:00.

 

Попередня реєстрація обов’язкова.

         Для реєстрації необхідно надіслати (до 16 березня 2017 року (включно) повідомлення на електронну адресу - buzhdyhan@rada.gov.ua ; bereziuk@rada.gov.ua , вказавши у ньому прізвище, ім’я, по-батькові, посаду, організацію та контактний номер телефону. Вхід до будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 18/2) здійснюється через під'їзд № 9 із пред'явленням документа, що посвідчує особу (паспорт).

         Для висвітлення заходу  запрошуються представники ЗМІ.

Вхід представникам ЗМІ за картками акредитації     

 

 

Контакти: 255-41-06, 255-40-36, факс: 255-49-02

 

 

 

Комітет Верховної Ради України

з  питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

 

Комітетські слухання на тему:

«Стан реалізації Національної стратегії у сфері прав людини щодо забезпечення та захисту прав корінних народів і національних меншин України та законодавчі ініціативи щодо створення ефективних механізмів такого захисту»

 

22  березня 2017 року

(місце проведення: м. Київ, вул. Грушевського 18/2, кімн. 12)

 

Початок о 14:30

 

Відкриття комітетських слухань:

Немиря Григорій Михайлович - Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин.

Брензович Василь Іванович - Голова підкомітету з питань міжнаціональних відносин Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин.

Фельдман Олександр Борисович - Голова підкомітету з питань громадянства, міграційної політики та етнічних груп України Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин.

 

Сесія 1: Заслуховування інформації представників Кабінету Міністрів України, відповідальних міністерств та відомств  щодо стану реалізації Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні».

 

Рибачук Юрій Анатолійович - заступник Міністра культури України.

Бєскова Наталія Володимирівна - заступник директора Департаменту-начальник відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Щербаков Максим Анатолійович – начальник відділу організації надання адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам та вирішення питань депортованих осіб Управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій Міністерства соціальної політики України.

 

 Садаєв Салман Аюбович - Голова комісії з питань міжнаціональних відносин Громадської Ради при Міністерстві культури України, голова ВГО "Діаспора чеченського народу".

 

Виступи в обговорені.

 

Сесія 2: Обговорення ходу реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, зокрема пунктів 112-116 Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини до 2020 року. Експертний аналіз і громадське обговорення нових законодавчих ініціатив щодо забезпечення ефективного захисту прав корінних народів і національних меншин.

 

Рибачук Юрій Анатолійович - заступник Міністра культури України.

Бєскова Наталія Володимирівна - заступник директора Департаменту-начальник відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Суліма Оксана Василівна – начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики України.

 

Товт Михайло Михайлович - старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, кандидат юридичних наук, почесний голова Демократичної спілки угорців України.

Мекахаль Наталія - Перший заступник Голови правління ГО «Інститут міжнародних досліджень та співробітництва», Голова Робочої групи з питань захисту прав національних меншин та взаємодії з органами влади Комісії з питань міжнаціональних відносин та культурного розмаїття при Міністерстві культури України.

Монастирський  Аркадій Ілліч - Голова Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України з питань освіти та національних меншин, Голова Правління Єврейського фонду України, Президент Єврейського форуму України. Тема виступу:  "Проблема освіти національних меншин у зв'язку з проектом Закону про освіту".

Бабін Борис Володимирович - доктор юридичних наук, професор кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка. Тема виступу: "Опрацювання експертним середовищем законопроекту про корінні народи України в 2015-2016 рр.".

Тагієв Ровшан Сурхай огли - Голова Асамблеї Національностей України, Голова Об'єднаного конгресу азербайджанців України, Співзасновник Асамблеї Діаспор Світу (США).

Карякіна Дарія Сергіївна - Голова правління МГО "Інтернаціональний союз", член Наглядової ради НСТУ.

 

Виступи в обговорені.

 

Підведення підсумків комітетських слухань.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:15
02 травня 2024 15:42
16 квітня 2024 14:20
11 квітня 2024 10:33
10 квітня 2024 12:18
09 квітня 2024 14:53
02 квітня 2024 13:47
12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31