Сьогодні відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

 

Члени Комітету рекомендували ВРУ рекомендували прийняти  за основу та в першому читанні Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового врегулювання роботи громадських об'єднань та приведення нормативно-правових актів до норм чинного законодавства), реєстр. № 1232, внесений народними депутатами України Бубликом Ю.В. Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Головком М.Й., Марченком О.О. 

 

Було рекомендовано ВРУ прийняти  за основу та в цілому Проект Закону про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (щодо підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації), реєстр.3048, внесений Кабінетом Міністрів України.

 

Члени Комітету рекомендували ВРУ  за результатами розгляду у першому читанні  повернути суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрауювання Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" (щодо розширення категорій репресованих, що підлягають реабілітації), реєстр. № 1080, внесений народними депутатами України Бубликом Ю.В., Головком М.Й., Іллєнком А.Ю., Левченком Ю.В., Марченком О.О., Осуховським О.І.

 

На засіданні обговорювалося питання удосконалення нормативно-правового врегулювання дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та осібякі проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції.

 

"Досі законодавчо неврегульована можливість  або неможливсіть для внутрішньо переміщених осіб брати участь у виборах. Якщо ми нічого не зробимо, то у жовтні ці громадяни України, яких вже майже 1,5 мільйони,  втретій раз не зможуть брати участь у виборах",- підкреслив Голова Комітету Григорій  Немиря.

 

Члени Комітету наголосили на необхідності надання такої можливості  для зазаначеної категорії осіб.

 

"Зараз майже 300 тися інвалідів, які постраждали від війни на Сході України. Вони позбавлені усіх прав і знаходяться у жахливому становищі",- заявив Голова  Національної Асасблеї інвалідів УкраїниУповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич

 

Представник громадської організації "Право на захист" Олена Виноградова висловила занепокоєння через проблеми, пов'язані з розробкою державної програми щодо забезпеченння прав внутрішньо переміщених осіб

 

Було прийнято рішення зробити запит до прем'єр-міністра України з вимогою надати ро'зяснення щодо ситуації навколо розробки зазначеної програми.

 

Також Григорій Немиря знову наголосив на нагальній необхідності винесення на розгляд парламенту  Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб (2166, друге читання) та Проекту Закону про внесення змін до ЗаконуУкраїни "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (2167, щодо компенсації вартості пошкодженого майна, перше читання), які Комітет розглянув ще у липні.

 

На засіданні Комітету 16 вересня були присутні наступні народні депутати - члени Комітету:

 

Голова Комітету Григорій Немиря

Перший заступник голови Комітету Валерій Пацкан

Заступник Голови Комітету Георгій Логвинський

Член Комітету Василь Брензович

Член Комітету Мустафа Джемілєв

Член Комітету Ірина Суслова

Член Комітету Юлія Тимошенко

 

 

 

                                  

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31
19 лютого 2024 14:59
15 лютого 2024 17:17
14 лютого 2024 10:43
13 лютого 2024 11:00
09 лютого 2024 14:34