Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини, Заступник Голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря привітав запуск нової програми грошової допомоги вимушеним переселенцям, які не мають постійного доходу, від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України.

         «Ми вітаємо нову програму щодо внутрішньо переміщених осіб та висловлюємо вдячність Міжнародному Комітету Червоного Хреста і Товариству Червоного Хреста України за їхню допомогу та важливу роль щодо забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», - сказав він.

 

Прес-реліз Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо нової програми:

Україна: Нова програма грошової допомоги вимушеним переселенцям, які не мають постійного доходу



Київ (МКЧХ) – Внаслідок нинішнього конфлікту в Україні велика кількість цивільних осіб були змушені тікати з зони проведення активних бойових дій та шукати прихистку на більш спокійних територіях. З наближенням зими Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) і Товариство Червоного Хреста України намагаються знайти нові способи допомогти задовольнити їх зростаючі потреби, запускаючи програму надання грошової допомоги

Багато переміщених цивільних осіб, яким дали притулок місцеві жителі та організації по обидві сторони лінії фронту, досі не мають джерел регулярного доходу. Вони утримуються переважно за рахунок гостинних господарів, а також місцевих органів влади та гуманітарних організацій

«На сході країни проживають кілька тисяч сімей вимушених переселенців, у тому числі з дітьми, в яких сума доходу навіть не сягає місячного прожиткового мінімуму в 1176 гривень на людину», - говорить Драгана Ранкович, координатор програм економічної підтримки МКЧХ в Україні. - «Вже зараз ці люди ледь зводять кінці з кінцями. Тому існує велика ймовірність того, що з настанням холодної пори року перед ними можуть постати ще більші труднощі.» 

З метою підтримки безробітних вимушених переселенців та членів їх сімей МКЧХ запускає програму надання грошової допомоги, яку планується реалізувати в тісній співпраці з Товариством Червоного Хреста України. Пілотний етап програми вже розпочався у 16 районах Донецької та Луганської областей, що знаходяться під контролем України. Очікується, що він триватиме до кінця року. 

У рамках програми більше ніж 4 200 отримувачам допомоги надсилатимуться СМС-повідомлення із зазначенням номера «гарячої лінії» місцевого банку, суми допомоги та місця її отримання. Також буде розісланий номер «гарячої лінії», за яким, у разі необхідності, можна безкоштовно зв'язатися з МКЧХ. 

З квітня 2014 року МКЧХ допомагає місцевим жителям і вимушеним переселенцям, постраждалим в результаті конфлікту на сході України, надаючи їм продукти харчування, предмети побуту і будівельні матеріали, а також забезпечуючи ліками і перев'язувальним матеріалом лікарні по обидві сторони лінії фронту. 

 

http://ua.icrc.org/2015/09/16/434/

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

16 квітня 2024 14:20
11 квітня 2024 10:33
10 квітня 2024 12:18
09 квітня 2024 14:53
02 квітня 2024 13:47
12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31