Сьогодні відбулося засідання Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради VIIІ скликання.

 

Члени Комітету заслухали доповідь «Консультативна Місія Європейського Союзу з реформування сектору громадської безпеки: Мандат Місії в Україні і перспективи співробітництва з Верховною Радою України», яку представив Алан Скурбаті, радник із зв'язків з Парламентом і громадянським суспільством, доктор наук з міжнародного публічного права (Лундський університет, Швеція), Консультативна Місія Європейського Союзу з реформування сектору громадської безпеки).

 

Йшлося також про співробітництво між Комітетом та Місією , зокрема з огляду на проблеми забезпечення прав людини та безпеки громадян України.

 

 Уцьому зв'язку Голова Комітету Григорій Немиря запропонував Місії:

 

-надавати Комітету експертну допомогу з оцінки на відповідність європейській практиці законопроектів, які відносяться до сфери компетенції Комітету;

-увійти представникам Місії до Експертної ради Комітету;

- проводити  спільну роботу щодо забезпечення прав і свобод внутрішньопереміщених осіб та громадян України на Донбасі.

 

Члени Комітету також рекомендували Верховній Раді України відхилити Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" (щодо акту автоматичної добровільної відмови від громадянства України), реєстр. № 1114, внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В., Марченком О.О., Головком М.Й.,  Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" (щодо автоматичної добровільної відмови від громадянства України), реєстр. № 1114-1, внесений народним депутатом України Луценком І.В., та Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" (щодо підстав припинення громадянства України), реєстр. № 1245, внесений народними депутатами України Головком М.Й., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В., Марченком О.О., Левченком Ю.В., Рудиком С.Я. 

 

Крім того, йшлося про проведення комітетських слухань щодо проблем внутрішньопереміщених осіб і дотримання конституційних прав громадян України, які проживають у Криму та  на окупованій території Добасу.

 

На засіданні Комітету 14 січня були присутні наступні народні депутати-члени Комітету:

 

Голова Комітету Григорій Немиря

Перший заступник голови Комітету Валерій Пацкан

Заступник Голови Комітету Георгій Логвинський

Секретар Комітету Вадим Рабінович

Член Комітету Василь Брензович

Член Комітету Ірина Суслова

Член Комітету Олександр Фельдман

 

Відсутні:

 

Член Комітету Мустафа Джемілєв

 

 

                          



 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

16 квітня 2024 14:20
11 квітня 2024 10:33
10 квітня 2024 12:18
09 квітня 2024 14:53
02 квітня 2024 13:47
12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31