ПРОТОКОЛ № 77

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        5 вересня 2012 року

                                                                                        12.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Білаш Б.Ф., Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., (відсутній - Храпов С.А.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Буждиган В.П., Бузницький Ю.В., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд третього питання:

Губський Сергій Васильович – перший заступник директора Департаменту юридичного забезпечення Державної міграційної служби України;

-              на розгляд четвертого питання:

Лутковська Валерія Володимирівна – Уповноважений Верховної Ради України з прав людини;

Білоусов Юрій Леонідович – представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;

-              на розгляд п’ятого питання:

Кармазін Юрій Анатолійович – народний депутат України (відсутній);

Ковалевська Юлія Сергіївна – народний депутат України (відсутня);

Сушкевич Валерій Михайлович – народний депутат України (відсутній);

Шаров Ігор Федорович – народний депутат України (відсутній);

Ємельянова Інна Іванівна – перший заступник Міністра юстиції України;

Портнов Андрій Володимирович – керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України;

Парінова Маріна Вікторівна – заступник керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України;

Мельничук Наталія Петрівна – заступник завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

                   

1.       Пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, та повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері зовнішніх зносин України», реєстр. № 10268.

2.       Пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», реєстр. № 10428.

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», реєстр. № 11071 від 09.08.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

4.       Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» щодо національного превентивного механізму, реєстр. № 11073 від 09.08.2012 р., внесений Президентом України.

5.       Проект Закону про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні, реєстр. № 10468 від 14.05.2012 р., (друге читання).

6.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, та повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері зовнішніх зносин України», реєстр. № 10268.

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України підтримати пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, та повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері зовнішніх зносин України», реєстр. № 10268.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», реєстр. № 10428.

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України підтримати пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», реєстр. № 10428.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», реєстр. № 11071 від 09.08.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», реєстр. № 11071 від 09.08.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, заступника голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Попеску Івана Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» щодо національного превентивного механізму, реєстр. № 11073 від 09.08.2012 р., внесений Президентом України.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» щодо національного превентивного механізму, реєстр. № 11073 від 09.08.2012 р., внесений Президентом України, прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, голову Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Зарубінського Олега Олександровича.

Результати голосування:

«за» - 5.

 

П’яте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні, реєстр. № 10468 від 14.05.2012 р., (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні, реєстр. № 10468 від 14.05.2012 р., прийняти у другому читанні і в цілому.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, члена Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Білаша Бориса Федоровича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку