ПРОТОКОЛ № 66

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        22 лютого 2012 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Бондаренко О.Ф., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А., (відсутній - Гнаткевич Ю.В.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Голуб Олександр Володимирович – народний депутат України (відсутній);

Шевчук Оксана Василівна – заступник директора з наукової роботи Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України;

Бударін Максим Петрович – заступник директора Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України;

Зубко Любов Филимонівна – начальник відділу національних меншин України та української діаспори Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України;

Кресіна Ірина Олексіївна – завідувач відділу правових проблем політології Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України;

Панчук Май Іванович – завідувач відділу національних меншин, професор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України;

Позняк Олексій Володимирович – завідувач відділу міграційних досліджень Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України;

 

-              на розгляд другого питання:

Войтович Віктор Васильович – заступник директора Департаменту зв’язків з закордонним українством Міністерства закордонних справ України;

 

-              на розгляд третього питання:

Колесніченко Вадим Васильович – народний депутат України (відсутній);

Бортнік Руслан Олегович – радник народного депутата України Колесніченка В.В., голова ВГО «Правозахисна організація «Спільна мета».

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Постанови Верховної Ради України «Про русинів в Україні», реєстр. № 7242 від 12.10.2010 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.

2.       Проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи».

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо експертизи проектів нормативно-правових актів з метою недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини і громадянина), реєстр. № 9787 від 03.02.2012 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

4.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект  Постанови Верховної Ради України «Про русинів в Україні», реєстр. № 7242 від 12.10.2010 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови Верховної Ради України «Про русинів в Україні», реєстр. № 7242 від 12.10.2010 р., внесений народним депутатом України Голубом О.В., відхилити.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном, Гнеткевича Юрія Васильовича.

Результати голосування:

«за» - 6.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи».

УХВАЛИЛИ:

1.       Проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політики України: здобутки та перспективи» прийняти за основу.

2.       Проект Рекомендацій парламентських слухань «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи» направити для внесення пропозицій до: Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства культури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Центральної виборчої комісії.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо експертизи проектів нормативно-правових актів з метою недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини і громадянина), реєстр. № 9787 від 03.02.2012 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо експертизи проектів нормативно-правових актів з метою недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини і громадянина), реєстр. № 9787 від 03.02.2012 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В., прийняти за основу.

2.       Висновок з цього питання надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку