Голова Комітету зустрівся з представниками Консультативної місії ЄС (EUAM)

Опубліковано 11 лютого 2016, о 14:31

Сьогодні Голова Комітету з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з представниками Консультативної місії ЄС (EUAM)  Маурою Моранді (Maura Morandi), радником з питань прав людини і меншин, Даче Лукумієте (Dace Lukumiete), радником з питань громадянського суспільства, Олександрою Зуб, співробітником з питань громадянського суспільства.

         Сторони обговорили ситуацію в Україні, окремо зупинившись на проблемах забезпечення прав і свобод громадян України.

У цьому зв'язку Маура Моранді поінформувала Григорія Немирю про роботу місії в Україні, включаючи співробітництво з органами влади та громадськими організаціями, зроблені пропозиції та результати.

         Співрозмовники також обговорили зареєстровані у Верховній Раді альтернативні законопроекти про мирні зібранняГригорій Немиря наголосив, що до розгляду цього законодавства парламентом потрібні висновки Венеціанської Комісії та запропонував місії провести спільний круглий стіл у Комітеті для обговорення цього питання.

         У свою чергу Маура Моранді  підкреслила, що "законодавче регулювання у цій сфері сприятиме демократичному розвитку України".

         Йшлося     також     про    підготовку    до    запланованих    на    17 лютого 

парламентських слухань на тему: "Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції".

 

             FullSizeRender

 

 

 

      FullSizeRender (00000002)

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку