Голова Комітету зустрівся з Повноважним представником Держдепартаменту США з питань ЛГБТІ спільноти

Опубліковано 07 червня 2016, о 11:09

Сьогодні Голова комітету з питань прав людини Григорій Немиря провів зустріч з Ренді Беррі, Повноважним представником Держдепартаменту США з питань ЛГБТІ спільноти.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію з дотриманням прав людини в Україні, зокрема в контексті питання ЛГБТІ та проведення Маршу рівності 12 червня 2016 року. Григорій Немиря поінформував Повноважного представника Держдепартаменту США щодо досягнутого в Україні прогресу в цьому питанні, в тому числі внесенні Радою відповідних антидискримінаційних поправок до Трудового кодексу України, і наголосив на особливому значенні якомога скорішого ухвалення Радою закону про свободу мирних зібрань. 

«Якби у нас був відповідний закон про свободу мирних зібрань, це сприяло б, зокрема і безпечному проведенню таких заходів, як Марш рівності, призначений на 12 червня цього року», - наголосив Голова комітету. 

Крім того, Григорій Немиря поінформував, що у листопаді Уряд звітуватиме про виконання Плану дій з імплементації Національної стратегії з прав людини, і запропонував у цьому зв’язку провести напередодні захід, присвячений відповідному аспекту захисту прав ЛГБТІ, і запросив Повноважного представника долучитися до цього. 

У свою чергу, Ренді Беррі поінформував Голову комітету про роботу Державного департаменту США у цьому напрямку, зокрема створення рік тому посади Повноважного представника Держдепартаменту США з питань ЛГБТІ спільноти. Ренді Беррі наголосив на тому, що в Україні є відчутний прогрес у цій сфері, попри чутливість питання. «Люди почали говорити про ці питання, а це дуже важливо», - зазначив він. 

На зустрічі також були присутні народні депутати Світлана Заліщук та Ірина Суслова. 

 

11

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку