Голова Комітету зустрівся з високопосадовцем Бундестагу

Опубліковано 15 червня 2016, о 11:08

Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч із заступником Голови Комітету у закордонних справах Бундестагу (Німеччина) Францом Тьоннесом.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема питання, пов'язані з агресією Росії проти нашої держави,  та  дотримання прав і свобод людини в нашій державі, зокрема у Криму та на окупованій частині території Донбасу.

У цьому зв'язку Григорій Немиря поінформував свого співрозмовника про ситуацію з дотриманням прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, звернувши увагу на порушення Уряду у цій сфері, зокрема нещодавне ухвалення постанови 637, яка суперечить положенням Конституції та законодавству України.

"Замість захисту прав громадян України, Уряд їх порушує, ускладнюючи життя майже двох мільйонів наших громадян - внутрішніх переселенців, позбавляючи їх можливості отримувати пенсії, соціальні виплати, брати участь у виборах, тощо",- сказав він.

Крім того, Голова Комітету повідомив про результати розширеного виїзного засідання Комітету з прав людини розширене виїзне засідання Комітету, яке відбулося у Донецькій області з метою моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції,  та аналізу практики застосування чинного законодавства з питань ВПО. Зокрема, про створення моніторингової групи у складі народних депутатів України з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції.

У зустрічі також взяв участь Керівник Фонду Фрідріха Еберта Маттес Бубе.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку