Голова Комітету зустрівся з Головою Офісу Ради Європи в Україні

Опубліковано 06 липня 2016, о 10:07

Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч із новопризначеним Головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом.

 

Сторони обговорили ситуацію, пов’язану із порушенням прав внутрішньо переміщених осіб та громадян, які проживають в зоні АТО і на тимчасово окупованій території, проблеми стосовно розробки нормативно-правової бази та виконання Плану дій з імплементації Національної стратегії з прав людини та  співпрацю між українською владою і установами Ради Європи.


Григорій Немиря привітав пана Енберга з новим етапом у кар’єрі у зв’язку з його призначенням Головою офісу Ради Європи в Україні, підкресливши, що ця організація є одним із основних партнерів щодо покращення ситуації із захистом прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в нашій державі. 

 

Зокрема, як зазначив Голова Комітету: «Україна посідає четверте місце після Ємену, Сирії й Іраку за кількістю переміщених осіб внаслідок конфліктів, що є вражаючим».


Мортен Енберг запевнив у підтримці нашої держави та наголосив, що Рада Європи і надалі буде допомагати Україні на її шляху до демократії та європейських цінностей.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку