Григорій Немиря зустрівся з Директором Представництва Світового Конгресу Українців

Опубліковано 17 березня 2017, о 10:41

Сьогодні Заступник голови Партії "Батьківщина", Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з Директором Представництва Світового Конгресу Українців в Україні Сергієм Касянчуком.

Сторони обговорили ситуацію в Україні і окремо зупинилися на законопроекті про внесення змін до Закону України "Про громадянство України", реєстр. № 6175, внесеного Президентом України та визначеного ним як невідкладний, та альтернативних законопроектах, що стосується цього питання.

Нагадаємо, що 13 березня 2017 року у Верховній Раді України був зареєстрований Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про громадянство України” щодо реалізації права змінити громадянство № 6175 внесений Президентом України. Комітет ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин визначений як головний Комітет по даному законопроекту.

Григорій Немиря наголосив, що до Комітету надійшли чисельні звернення від громадян України, громадських організацій, діаспори та ЗМІ з цього приводу та поінформував свого співрозмовника про процедуру розгляду зазначеного законопроекту відповідно до вимог Регламенту ВРУ. 

Він підкреслив, що  Комітет заохочує представників громадськості до експертного обговорення законопроектів з цієї тематики та сприятиме цьому процесу політично та організаційно.

У свою чергу Сергій Касянчук висловив ряд вагомих зауважень щодо цієї законодавчої ініціативи та закликав з великою обережністю ставитися до змін в законах, які забезпечують дотримання прав і свобод людини.  Він підтримав ідею публічного обговорення цього питання. В той же час заявив про необхідність посилення боротьби зі зловживаннями у сфері державної служби.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку