Григорій Немиря зустрівся з Комісаром ЄС з питань міграції

Опубліковано 29 березня 2017, о 09:37

Сьогодні в рамках участі у 7-й Трансатлантичній  Конференції «Трансатлантичні відносини в епоху Трампа» на Мальті Голова Комітету Верховної Ради  України з прав людини Григорій Немиря  провів робочу зустріч з Комісаром ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітрісом Аврамопулосом.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, приділивши особливу увагу війні на Сході України та захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

"Зараз в Україні 1,7 мільйони вимушених переселенців - і це в країні з населенням в 40 мільйонів. Згідно з останнім глобальним звітом Україна займає четверте місце у світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб після Сирії, Іраку та Йемену. Це вражаючі цифри",- сказав Григорій Немиря.

За його словами, у такій ситуації відсутність державної стратегії щодо вимушених переселенців та той факт, що нове профільне міністерство з питань ВПО, створене минулого року, все ще не має повноважень для розробки відповідної стратегії, її реалізації та координації цього процесу, є порушенням прав людини. 

"І це все не наближує нас до встановлення миру, а лише віддаляє українське суспільство від цього моменту",- додав Голова Комітету.

У цьому зв'язку Григорій Немиря презентував Єврокомісару свою нещодавню статтю щодо ситуації в Україні "Міграція , біженці і внутрішнє переміщення в Україні", яка вийшла в нещодавній публікації  "Уникаючи втечі"  Фонду  Бертельсмана.

У свою чергу Комісар Дімітріс Аврамопулос підкреслив необхідність подальшої допомоги Україні у питаннях, що стосуються вимушених переселенців, враховуючи феномен "довготривалого переміщення".

Сторони домовилися про продовження консультацій. Крім того, Єврокомісар запросив Голову Комітету ВРУ з прав людини відвідати Брюссель для обговорення питань, які входять в компетенцію Комітету ВРУ з прав людини.

28-30 березня Голова Комітету Верховної Ради  України з прав людини Григорій Немиря перебуває з робочим візитом на Мальті.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку