Голова Комітету зустрівся зі Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи

Опубліковано 13 червня 2017, о 10:24

Сьогодні Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч зі Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи для України Режі Брійя.

Григорій Немиря поінформував свого співрозмовника про ситуацію, яка склалася із захистом прав і свобод людини в нашій державі, з огляду на військовий конфлікт на Донбасі та анексію Криму Росією.

«На жаль, влада розглядає вимушених переселенців як проблему, а не як частину вирішення. Уряд ухвалив низку підзаконних актів, які порушують законодавство України та є дискримінуючими по відношенню до цієї категорії громадян нашої держави. Це є неприпустимим. Соціальні, економічні та виборчі права ВПО мають бути захищені», - сказав він.

У свою чергу Режі Брійя наголосив на необхідності  захисту прав і свобод людини в Україні, керуючись зобов‘язаннями нашої держави в рамках членства в РЄ, та заявив про важливість співпраці з Комітетом у цій сфері.

Окремо увагу сторони приділили міжнародним стандартам в питаннях громадянства, а також обмінялися думками щодо ситуації з реалізацією виборчих прав вимушених переселенців.



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку