Голова Комітету зустрівся з представниками УВКБ ООН та Моніторингової місії ООН з прав людини

Опубліковано 15 червня 2017, о 10:20

Сьогодні Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з представниками УВКБ ООН та Моніторингової місії ООН з прав людини.

Сторони обговорили ситуацію в нашій державі та дотримання прав і свобод людини, приділивши особливу увагу дотриманню соціальних, економічних і виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які залишилися на тимчасово окупованій частині території Донбасу.

"Наразі в Україні майже два мільйони вимушених переселенців. Це громадяни України, які були вимушені покинути свої домівки через загрозу їхньому життю, але при цьому вони не поїхали до інших країн, вони залишилися в Україні",- сказав Григорій Немиря. "Держава повинна захищати їхні права і свободи, а натомість ми маємо ситуацію, коли уряд позбавляє їх соціальних виплат. Це дискримінація і уряд має негайно її припинити".

У цьому зв'язку він нагадав, що 7 червня 2017 року на своєму засіданні  Комітет ВРУ з прав людини розглянув питання щодо забезпечення виконання органами виконавчої влади окремих вимог Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб. Обговорення цього питання висвітлило низку суттєвих проблем, пов’язаних з реалізацією Постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 р., №365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

За результатами дискусії члени Комітету  вирішили звернутися до Прем‘єр-міністра України Володимира Гройсмана «з вимогою невідкладно вжити заходів щодо приведення у відповідність з чинним законодавством Порядку призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, та Порядку здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 р., № 365 з врахуванням позиції громадських організацій з цього питання».

Зазначений ЛИСТ опубліковано на сайті Комітету ВРУ з прав людини.

Заступник Представника Верховного Комісара УВКБ ООН у справах біженців Ноель Калхун наголосила на необхідності дотримання прав і свобод вимушених переселенців та громадян України, які залишилися на тимчасово окупованій частині території Донбасу.

У зустрічі брали участь Представник Верховного Комісара УВКБ ООН у справах біженців Пабло МатеуЗаступник Представника Верховного Комісара УВКБ ООН у справах біженців Ноель Калхун та Заступник голови Моніторингової місії ООН з прав людини Бенджамін Моро.




Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 67108872 bytes) in /srv/com-x/system/vendor/smarty/plugins/modifier.count_characters.php on line 27