Круглий стіл на тему: «Оцінка і перспективи галузевих напрямків реінтеграції»

Опубліковано 08 грудня 2021, о 18:07

8 грудня 2021 року в рамках круглого столу на тему: «Оцінка і перспективи галузевих напрямків реінтеграції» відбулось обговорення особливостей формування державної політики реінтеграції в окремих сферах: соціальне забезпечення, інфраструктура, освіта, майнові права, екологія, довкілля тощо.

Під час заходу були окреслені основні проблеми, які нині існують в кожній із зазначених галузей, а також заслуховувалися позиції державних органів щодо їх бачення державної політики після відновлення Україною контролю над тимчасово окупованими територіями. Окремо заслуховувалися рекомендації міжнародних та національних неурядових організацій щодо ефективних інструментів здійснення державної політики реінтеграції в означених сферах.

У заході взяли участь народні депутати України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим, представники центральних та місцевих органів державної влади, міжнародних та громадських організацій.

Підводячи підсумок, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин - народний депутат України Неллі Яковлєва висловила сподівання що круглий стіл стане тією рушійною силою, яка надасть відповіді на ключові питання в різних напрямках реінтеграції, а також створить передумови для прийняття конкретних рішень уповноваженими на те органами державної влади.

Аудіозапис заходу:

Відеозапис заходу:


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку