Круглий стіл на тему: «Свобода пересування вздовж лінії розмежування: проблема застосування штрафних санкцій за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї»

Опубліковано 16 березня 2021, о 18:01
 

16 березня 2021 року у форматі відеоконференції відбувся круглий стіл на тему: «Свобода пересування вздовж лінії розмежування: проблема застосування штрафних санкцій за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

У круглому столі взяли участь Голова Комітету - народний депутат України Дмитро Лубінець, Голова підкомітету з питань прав і свобод осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України та внутрішньо переміщених осіб – народний депутат України Олексій Кузнєцов, Голова підкомітету з питань тимчасово окупованих територій України – народний депутат України Костянтин Касай, інші народні депутати України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, представники центральних та місцевих органів державної влади, міжнародних та громадських організацій.

Учасниками заходу були обговорені проблеми, з якими стикаються громадяни, що перетинають лінію розмежування, у тому числі зумовлені запровадженням карантинних обмежень. Окремо піднімалися питання дотримання прав і свобод людини, обмеження свободи пересування та притягнення до адміністративної відповідальності громадян, які порушують порядок в'їзду-виїзду на тимчасово окуповані території.

Підводячи підсумки, народний депутат України Олексій Кузнєцов наголосив, що закони та підзаконні акти, які дозволяють застосовувати обмеження, повинні визначати чіткі критерії та не можуть надавати необмежені повноваження діяти на власний розсуд особам, яким доручено їх виконання, до осіб, які хотіли перетнути лінію зіткнення. Члени Комітету завжди готові до співпраці з означеної проблематики, а також до розгляду всіх обґрунтованих пропозицій, що можуть бути використані в процесі здійснення законотворчої роботи.

Аудіозапис заходу:


Відеозапис заходу:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку