Зустріч з делегацією Бундестагу ФРН

Опубліковано 03 червня 2009, о 11:47

2 червня 2009 року Голова підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Юрій Гнаткевич зустрівся у Комітеті з делегацією Бундестагу ФРН на чолі з депутатом від ХДС/ХСС Йохан-Конрад Фромме.

Ю. Гнаткевич ознайомив гостей із законотворчою діяльністю Комітету, спрямованою на всебічний захист прав людини, із законодавством у цій галузі, яке було прийнято Верховною Радою України за останні роки. Голова підкомітету наголосив на тому, що усі ті проблеми, з якими стикається Україна в міжнаціональних відносинах, є наслідком політики імперій, що свого часу володіли Україною. Разом з тим, підкреслив він, законодавцям вдалося прийняти у 1992 році Закон України “Про національні меншини в Україні”, який був високо оцінений міжнародною спільнотою.

На думку Ю. Гнаткевича, складнощі у цій сфері не настільки великі, щоб їх не можна було б вирішити. Саме на це спрямована діяльність народних депутатів – членів Комітету. А це дозволяє висловити впевненість у тому, що нам вдасться зробити майбутнє законодавство показовим, зазначив він.

Особливий інтерес гостей викликали питання вирішення мовних проблем, участі представників національних меншин в роботі парламенту та міжконфесійних взаємин. Від імені членів делегації Й-К. Фромме подякував за надану інформацію та висловив впевненість у тому, що подібні зустрічі сприяють налагодженню містків співпраці між парламентами обох країн.

 У бесіді взяли участь депутат Бундестагу від ХДС/ХСС Аніта Шефер, керівник консульско-правового відділу Посольства ФРН у Києві Крістіане Гулльман  та інші офіційні особи.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку